Летять із дому журавлі

   Летять із дому журавлі 31-10 2012 ОхтиркаСаме такою була назва зустрічі, яка відбулась 31 жовтня на базі Охтирської станції юних техніків (СЮТ). ЇЇ організували і провели представники Гетьманського національного природного парку.

   З давніх-давен люди проводжали восени цих красивих птахів. Відліт журавлів пов'язаний з настанням холодів і співпадав з закінченням сільськогосподарських робіт, означав приближення зими. Люди, проводжаючи, кричали «Колесом дорога!», щоб птахи обов’язково повернулися весною в рідний рай. Адже журавель – символ вірності, щастя, добробуту, довголіття. 

   Діти багато нового дізналися про акцію захисту чудових дзвінкоголосих птахів, яка проходить не тільки в Україні, а і в Росії, Казахстані, Узбекистані, Естонії, Японії... Дізналися про світ рідкісних видів журавлів, про те, як гніздяться ці птахи, розважаються, полюють. У ході свята звучали вірші, загадки, легенди, прислів’я, пісні. Діти залюбки пограли у конкурси, навіть намалювали плакат «Ми хочемо, щоб журавлі жили завжди».