Участь у Всеукраїнській зоологічній конференції

   Участь у Всеукраїнській зоологічній конференції12-16 вересня 2017 року на базі Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та його науково-дослідної біологічної станції ім. проф. В.М. Арнольді (околиці с. Гайдари Зміївського району, територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси») відбулася Всеукраїнська зоологічна конференція «Фауна України на межі XX-XXI ст. Нові концепції зоологічних досліджень».

Організаторами заходу виступили ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Інститут зоології ім. І.І. Шмальгаузена НАН України, ХНПУ ім. Г.С. Сковороди, Музей природи ХНУ ім. В.Н. Каразіна та інші.

У конференції взяли участь 135 дослідників із 37 наукових установ України, що презентували свої дослідження з систематики та філогенії, екології, етології, зоогеографії, морфології, охорони біорізноманіття та музейної справи.

До відкриття конференції було видано збірник тез доповідей, що містить 105 доповідей, серед яких і стаття науковців Гетьманського національного природного парку М.П. Книша та О.Ю. Скляра «Кадастр птахів регіону розташування Гетьманського національного природного парку: 125 років потому», базована на багаторічних власних дослідженнях та аналізі літературних джерел. У роботі наведено дані про зміни статусу, чисельності та розповсюдження видів птахів регіону за більш ніж 100-літній період.

Жвавий обмін думками, наукові дискусії та дружня атмосфера сприяли рішенню зробити конференцію традиційною і наступну провести через 2 роки у м. Львів.