«Сходинки до знань» юних дослідників напередодні Всесвітнього дня науки

   Сходинки до знань5Традиційна осіння науково-практична конференція «Сходинки до знань», присвячена Дню науки пройшла 1 листопада 2017 року на базі Охтирського краєзнавчого музею для вихованців наукових гуртків дослідницько-експериментального напряму ОМЦПО-МАН.

   У заході взяли участь юні науковці, які тільки вчаться досліджувати та роблять перші кроки у науці, але вже за 2 місяці навчання змогли презентувати свою роботу над вибраними темами та за результатами участі в дослідницьких проектах. Також у конференції взяли участь і вихованці історичного гуртка «Суспільство і час» Охтирського коледжу СНАУ (Уткіна С.О.).

   Присутніх вітали директор Охтирського краєзнавчого музею Людмила Міщенко, фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Оксана Суслова, методист Охтирського МЦПО-МАН Ольга Литовченко.

   Науково-практична конференція розпочалася зі знайомства учнівської молоді з відомими науковцями Охтирського краю. Юрій Берест, провідний фахівець музею розповів про життєвий та науковий шлях відомого земляка-археолога Михайла Рудинського, поділився враженнями від ІІ міжрегіональних археологічних читань, які були проведені в закладі до 130 річниці від дня народження видатного земляка.

   Учні презентували та анонсували свої дослідження за напрямами: історичне краєзнавство, географічне краєзнавство, журналістика, українська література, економіка, правознавство. Тематика цьогорічних досліджень цікава та різноманітна. Наприклад, наймолодша учасниця конференції Суслова Ксенія (гурток «Історичне краєзнавство») розповіла про свої еколого-народознавчі дослідження влітку 2017 року на території Гетьманського національного природного парку, які вона провела разом зі спеціалістами парку та науковим керівником, Уткіна Софія (гурток «Історичне краєзнавство») дослідила питання побудови скіфських курганів та провела фотографування недосліджених курганів між селами Довжик та Грінченки. Вихованки гуртка «Юні журналісти» підготували екскурс по казках Івана Франка, а Савочка Анастасія (гурток «Економіка») познайомила присутніх не тільки з логотипами екологічно чистих продуктів, а й провела анкетування в залі щодо обізнаності з даного питання. Тож перші підсумки роботи показали, що у нашої молоді є прагнення здобувати нові знання, досліджувати, робити відкриття, самостверджуватися, приносити користь людямта державі. 

Сходинки до знань6сходинки до знань7Сходинки до знань юних дослідників напередодні Всесвітнього дня наукиСходинки до знань 1

 

Сходинки до знань2Сходинки до знань3