Полювання 2017

   Полювання 2017У зв`язку з відкриттям сезонного полювання 04.11.2017 р. на хутрового та копитного звіра, Гетьманський  національний природний парк повідомляє мисливців щодо заборони полювання на територіях ПЗФ згідно ст.21,18 закону України «Про природно-заповідний фонд» та ст. 20 п.2 закону України «Про мисливське господарство та полювання». Зауважимо, що в разі порушення режиму охорони  настає  кримінальна відпо­відальність: 

   Стаття 248. Незаконне полювання.

   Порушення правил полювання, якщо воно заподіяло істот­ну шкоду, а також незаконне полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду або полювання на звірів, птахів чи інші види тваринного світу, що занесені до Червоної книги України - караються штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмежен­ням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

   Шкода за знищення хутрових та копитних звірів:

Постанова Кабінету Міністрів України: від 24 липня 2013 р. № 541. Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд.                                

   Розмір стягнення за знищення звірів становить:

лось – 40 000 грн., кабан – 11 000 грн., косуля – 8 800 грн., заєць-русак – 938 грн., лисиця, єнотовидна собака – 2 605 грн, бобер, борсук – 2 860 грн. 

   Шановні мисливці, просимо не порушувати  правила природоохоронного законодавства та зберегти фауну дикої природи для наступних поколінь!