Болото – це цілий світ!

6   З 1 по 21 лютого 2018 року до Всесвітнього дня водно – болотних угідь пройшли екологічні зайняття в Хухрянській ЗОШ І-ІІІ ст. – 3 клас (кл. кер. Пелих Світлана Миколаївна),4 клас (кл. кер. Волкова Анна Олегівна) та Охтирській ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 – 3-Б клас (кл. кер. Огнівенко Світлана Анатоліївна), 3-В клас (кл. кер. Требухова Ольга Михайлівна), 3-Г клас (кл. кер. Кривоколіско Тетяна Анатоліївна), які провела провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Зуза Ірина. Під час занять учні дізналися як утворюється болото, ознайомилися з рослинністю боліт та запам’ятали, які тварини, птахи, комахи, земноводні та повзучі полюбляють жити на болотах або поблизу них і, найважливіше, вони зрозуміли, що болота мають неоціненне значення для природи та людини.

Саме слово «болото» звучить відштовхуюче. Тим не менш, незважаючи на негативні асоціації, самі по собі ці місця, як і будь-які частини природи, не позбавлені своєї чарівності. Заглянувши в болото, можна побачити, як поєднуються дві стихії - вода і земля. Тут панує своєрідна гармонія і самодостатність. І життя в цьому похмурому місці кипить, нехай і не так явно. Як і будь-які інші природні комплекси, болота унікальні у своєму роді і незамінні. Тому зараз перед людством стоїть завдання по-справжньому усвідомити, що кожен природний ландшафт унікальний і виконує якусь важливу, часто невідому нам, функцію.

Біологічна роль боліт дуже важлива в природі, але на жаль люди надто пізно зрозуміли це, осушивши чимало таких водойм. Тому нам всім потрібно запам’ятати, що болото – одна з ланок екосистеми планети, яку не слід руйнувати, а потрібно оберігати!

12345Болото це цілий світ