Весна іде, красу несе

Весна іде красу несе 5   З 13 по 22 березня  провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку  Ірина Зуза провела екологічні зайняття з учнями Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст №1: 1-Б кл. (кл. кер. Приходько Наталія Григорівна), 1-В клас (кл. кер. Борисенко Любов Григорівна),  2-А клас (кл. кер. Громак Жанна Дмитрівна), 3-Г клас (кл. кер. Кривоколіско Тетяна Анатолівна), головною темою яких були весняні зміни в природі.

   Діти згадували, що змінюється в їхньому житті з приходом весни, а також які зміни відбуваються в природі. Учні дізналися, що весна в житті диких тварин - один з найважливіших періодів. Адже з першими теплими днями настає можливість поповнення жирових запасів, неабияк витрачених за довгу голодну зиму. Більшість звірів навесні линяє, свою теплу шубку вони змінюють на легку літню. Також, щоб бути  менш помітними, після танення зимового снігу, у деяких тварин змінюється забарвлення хутра. Для більшості звірів весна - це час вирощування потомства. Дорослі тварини піклуються про своїх малят: годують, захищають їх від ворогів.

   Навесні тваринний світ прокидається раніше ніж рослини. Дерева ще голі, немає ні трави, ні квітів, а де-не-де уже можна зустріти перших комах. Саме у вигляді яскравої комахи сонечка діти, в кінці зайняття, виготовили закладини для своїх підручників.

Весна іде красу несе 2Весна іде красу несе 3Весна іде красу несе 4