Ведмідь – господар лісу

   Ведмідь господар лісуВедмідь - один з найбільш грізних хижаків в дикій природі. Він вважається досить древнім звіром, його предки на території Європи з’явилися 22 мільйони років тому. На даний момент на планеті налічується вісім видів. Ведмідь - один з найцікавіших і найпривабливіших представників царства тварин. 

   Саме ведмеді стали головною темою екологічної години, яку провила провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Ірина Зуза 29 березня у Хухрянській ЗОШ І-ІІІ ст.: 3 клас (кл. кер. Пелих Світлана Миколаївна).

   На зайнятті учні переглянули мультимедійну презентацію з якої дізналися, що на наший планеті існує вісім видів ведмедів (бурий ведмідь, білий ведмідь, барибал, малайський ведмідь, гімалайський ведмідь, ведмідь – губач, очковий ведмідь та велика панда), побачили фото та послухали інформацію про кожен вид. Також діти дізналися багато цікавих фактів про ведмедів.

   На перший погляд ці тварини досить повільні і незграбні, та насправді вони здатні досить швидко бігати (до 60 км/год), лазити, плавати, стояти і проходити короткі відстані на задніх лапах. Гострота зору окремих видів порівнянна з людською. Рослиноїдний барибал володіє колірним зором, що дозволяє йому розрізняти за кольором їстівні плоди та горіхи. Однак найбільш розвинені у ведмедів нюх і слух. Бурий ведмідь, наприклад, здатний унюхати мед за 8-9 км або за 5 км почути гудіння бджіл, а білий ведмідь здатний розрізнити запах тюленя за 32 км або почути як той пливе під метровим шаром льоду на відстані 1 км .

   Ведмеді, в більшості своїй, миролюбні. Природних ворогів вони майже не мають. Їхнім єдиним ворогом є людина. З кожним роком цих тварин стає все менше. Нині лише двом видам ведмедів не загрожує зникнення. 

   Бережіть фауну нашої планети!