Здійснили дослідження заплави річки Ворскла

   Здійснили дослідження заплави річки Ворскла 1Вже не один рік триває співпраця Гетьманського національного природного парку та Тростянецького Палацу дітей та юнацтва: проводяться екологічні акції по очищенню нескучанських озер, збереженню первоцвітів, облаштуванню криничок та природних джерел, мурашників, розміщення годівничок та шпаківень. Значна увага приділяється проведенню дослідницької роботи, до якої залучаються гуртківці Палацу під керівництвом наукових співробітників Гетьманського парку. 

   20 квітня керівники гуртків «Юні скаути» Олесюк Л.С. та «Спортивний туризм» Хижковий О.М. за сприяння виконуючого обов’язки директора Гетьманського національного природного парку Яковенка О.В. та заступника начальника відділу екологічної освіти Євдокимової Н. М. здійснили дослідження заплави річки Ворскла з урахуванням вимог щодо поведінки на воді  під час нересту риб. Метою дослідження було здійснення аналізу стану води, рослинного покриву, тваринного світу на території Гетьманського НПП, а також визначення тем для проведення майбутніх досліджень флори та фауни гуртківцями  влітку та у наступному навчальному році, розробка майбутніх водних ступеневих походів на байдарках  від Зарічного до Чернеччини.

   Керівники гуртків провели дослідження щодо  визначення кількості  птахів, які зустрілися на  цій ділянці маршруту за визначений проміжок часу:  нарахували 29 качок-крижнів, 5 сірих качок, 1 лелеку, 15 шпаків, 8 плисок, 1 грака. Протягом майже всього маршруту проводилися спостереження за колоніями бобрів, сімейством черепах, біля пішохідного містка спостерігалося велике скупчення ящірок. На території, яка залишилась незатопленою, спостерігали велику кількість первоцвітів: ряст ущільнений, проліска сибірська, пшінка, калюжниця, фіалка запашна, медунка темна.

   Усе це дасть можливість і надалі залучати якомога більше дітей до природоохоронної,  науково-дослідної діяльності та здорового способу життя.

Тростянецький Палац дітей та юнацтва