Природа подає сигнали «SOS»

  

  природа подає сигЗОШ4 001природа подає сигЗОШ4 003 Всі ми - діти природи, та не всі однаково добре ставимося до неї.л Природа не жаліє нічого для людей, даючи їм свої щедрі дари. А чи завжди ми з вами жаліємо природу?

   Природа потребує постійної уваги і турботи. Не одноразово на екоуроках ми говорили про природу і про те, як її потрібно охороняти, вчилися оберігати природу, охороняти її багатства.

   Але на заняттях «Природа подає сигнали «SOS» провідного фахівця з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслової Оксани , які проходили 10-15 травня 2018 року для учнів Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім. Остапа Вишні №4 (2 кл.(вч. Мар’єнкова Н.А.), 4 кл (вч. Пілюта І.О.), говорили про те, що з кожного куточка Землі до нас долітають сигнали « S O S» від забрудненоно повітря , води. «SOS» чути від землі. Рослини і тварини промовляють «SOS». 

   Школярі почули відповіді на такі питання: Якої допомоги від нас чекає вода?Як ми можемо допомогти землі? Чим ми можемо зарадити рослинам і тваринам? Ознайомилися з статтею 16 Конституції України , Законом „ Про охорону навколишнього природного середовища” , Червоною книгою. Дізналися про відомі всесвітні природоохоронні організації, заповідники, національні природні парки, заказники.