З ХІІ Всеукраїнського експедиційно-польовогозбору команд юних екологів повернулися призерами вихованці ОМЦПО-МАН

   Повернулися призерамиЗ 5 по 7 червня 2018 року Національним еколого-натуралістичним центромучнівської молоді спільно з Івано-Франківським обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді вІвано-Франківській області на території Карпатського національного природного парку був проведений ХІІ Всеукраїнський експедиційно-польовийзбір команд юних екологів на тему «Екологічний моніторинг наприродоохоронних територіях».

Для участі у заході в Івано-Франківськ прибули 17 команд із різних куточків України. Вже за традицією Сумську область представляли вихованці гуртка «Географ-науковець» ОМЦПО-МАН (керівник В.Хорошун), цього року: учениця 10 класу ЗОШ І-ІІІст. №8 Заяц Інна та учень 10 класу ЗОШ І-ІІІ ст. №3 Моісєєнко Дмитро.

5 червня команди прибули до відпочинкового комплексу «Маливо», який знаходиться усмт. Делятин, Надвірнянського району.

Після урочистого відкриття експедиційно-польового збору кожна команда представила домашнє завдання:звіт-презентацію про проведені експедиції, походи, польовіпрактики на природоохоронних територіях своєї області та тематичні фотографії, які делегація готувала на фотовиставку «Екологічний моніторинг на природоохоронних територіях свого регіону».Охтирчани презентували дослідження за наслідками участі в Дитячій екологічній експедиції територією Гетьманського НПП 2017 та 2018 років «Екологічний стан Ворскли в зоні антропогенного навантаження».

6 червня після екскурсії по території Карпатського національного парку, учні взяли участь у польових практиках з екології, зоології, ботаніки, гідробіології на території Карпатського національного природного парку. Після камеральної обробки даних польових практик відбувся захист проектів за індивідуальними командними завданнями. А для керівників делегацій була проведена екскурсія до скелі Довбуша, яка знаходиться на висоті 800м над рівнем моря.

Урочисте закриття експедиційно-польового збору та нагородженняпереможців відбулося 7 червня. Участь охтирчани була результативною: команда отримала 2 місце у номінації фотовиставка та стала призером ХІІ Всеукраїнського експедиційно-польового збору команд юних екологів, отримавши загальнокомандне 3 місце. Керівнику делегації Хорошун Вірі Валентинівні оголошена подяка за поширення екологічних знань серед учнівської молоді.

Вітаємо юних науковців Заяц Інну та Моісєєнко Дмитра, їх керівника Хорошун Віру Валентинівну із результативним завершенням 2017-2018 навчального року та хочемо побажати подальших успіхів на цікавій ниві відкриттів та досліджень!

14 червня 2018 року вихованці профільного табору "Юні науковці" ОМЦПО-МАН зібралися на підсумкову конференцію «Я-дослідник» в Охтирському краєзнавчому музеї.

Віра Хорошун, керівник НТУ "Наукова зміна" ОМЦПО-МАН розповіла учасникам конференції про участь вихованців табору та гуртка "Географ-науковець" у ХІІ Всеукраїнському зльоті екологічних загонів в Івано-Франківській області, який відбувся з 5 по 8 червня. А учасники команди Моісєєнко Дмитро та Заяц Інна презентували результати комплексних досліджень на території Гетьманського національного природного парку в рамках Дитячої екологічної експедиції територією парку в 2017, 2018 році. Робота дитячої експедиції спільно з Хорошун В.В. та спеціалістом Гетьманського парку Сусловою О.В. буде тривати упродовж усього 2018 року на території Гетьманського НПП.

Вихованці табору отримали невеличкі сувеніри від Гетьманського НПП на згадку про спільну роботу.

Повернулися призерами2Повернулися призерами3