Подорож до станції Ворскла

   Подорож до станції Ворскла12 червня 2018 року в рамках спільного проекту «Дитяча екологічна експедиція територією Гетьманського НПП» вихованці профільного табору «Юні науковці» Охтирського МЦПО-МАН здійснили традиційну подорож рейковим автобусом на станцію Ворскла (колишня Піонерська), що між смт. Киріківка та м.Тростянець.

Метою подорожі були відвідини урочища Шмарне, яке знаходиться на території Тростянецького відділення Гетьманського національного природного парку. Це місце знаходиться на значній відстані від населених пунктів і тому антропогенне навантаження на ділянку незначне і воно має ландшафтну структуру, яка відрізняється від території наших попередніх досліджень, які ми проводили у районі міста Охтирка. Річка Ворскла має значну глибину (до 13 м) і тому на площі 5 га (від мосту до кінця острова) знаходиться зимувальна яма, де з 1 листопада до скрисання криги забороняється вилов водних живих ресурсів.

Всю цю цікаву інформацію надав нам інспектор з охорони природи Мазний Сергій Вікторович. За що ми щиро вдячні йому.

Директор Охтирського краєзнавчого музею Міщенко Людмила Володимирівна ознайомила вихованців табору з історією Охтирської залізниці.

 Начальник табору Альжинська Галина Олександрівна провела тестування на профорієнтацію.Також вихованці писали короткі есе "Чим мені запам`ятався профільний табір "Юні науковці-2018". Чарівна природа, мальовничі краєвиди та красуня Ворскла надихала юних науковців до творчості, тому есе вийшли не тільки змістовні, а романтичні!!!!

Москаленко Катерина.
Смоляр Тетяна, Прес-центр табору "Юні науковці"

Подорож до станції Ворскла 2Подорож до станції Ворскла 6Подорож до станції Ворскла 3