До чого призводить недбале поводження з вогнем!

  IMG 20180906 165153Із встановленням сухої погоди все частіше можна побачити, як горить суха водно-болотна рослинність. Як правило, люди, які її підпалюють переконані, що таким чином вони роблять корисну справу. Та, насправді, наражають на небезпеку себе і суттєво погіршують стан довкілля. Дуже часто спалення сухої трави переростає у великомаштабні пожежі. Швидкість поширення вогню при вітряній погоді надзвичайно висока, а тому локалізувати її на відкритих територіях дуже важко.

   5 вересня на території Охтирського району Пологівської сільської ради Чернеччинської ОТГ, що входить до складу Гетьманського НПП Охтирського природоохоронного науково-дослідного відділення, внаслідок недбалого поводження з вогнем невстановленими особами відбулося загорання сухої водної рослинності на великій площі, чим державі було нанесено значних збитків.

   Завдяки злагодженій роботі працівників Гетьманського НПП, ДП Охтирського лісового господарства, ДП Тростянецького лісового господарства, Охтирського АЛГ, третього ДПРЗ Управління ДСНС України у Сумській області та Охтирського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Сумській області було локалізовано та ліквідовано пожежу на площі 8 га. та недопущення розповсюдження вогню на іншу територію площею 25 га. Таким чином вдалося уникнути збитків на суму: 41 250 грн.

   Шкода від спалювання сухої трави різностороння і має негативні наслідки і для здоров'я людини і для природи. У результаті випалювання сухої трави бідніє видовий склад лучної рослинності і тваринного світу. Якщо ви бачите, як несвідомі громадяни вчиняють підпали трави - поясніть, будь ласка, чому це не слід робити, скоріш за все вони несвідомі щодо цього! Кожен із нас має законне право боротися із палами, відстоюючи своє конституційне право на довкілля, безпечне для життя і здоров’я! Підпал трави є порушенням законодавства України. За порушення правил пожежної безпеки в природному середовищі передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.