До Всесвітнього дня тварин

  всесвітній день тварин 9Багато речей існує у сучасному світі, які загрожують нашим меншим братам, котрі також називають цю планету домом. Щодня природні ресурси використовуються зі зловживанням, водно-болотні угіддя та ліси руйнуються через будівництво нових міст, а місця проживання живих істот перетворюють на асфальтні дороги. Крім того, незаконна торгівля дикою природою та браконьєрство призводять до зникнення цілих популяцій.

   Дев’ять відсотків усіх видів тварин вимирають кожен мільйон років, тобто від одного до п’яти видів щороку. За останнє століттяшвидкість вимирання зросла у п’ять разів. Востаннє масове вимирання спостерігалось шістдесят п’ять мільйонів років тому, коли на Землі не стало динозаврів.

   Всесвітній день тварин – це чергове нагадування про те, що люди – друзі усіх живих істот. Саме нанаші плечі покладена відповідальність за захист та процвітання майбутніх поколінь представників фауни.

   З метою сприяння обізнаності людей про тварин, зокрема про загрози, з якими вони стикаються, визнання ролі тварин у житті людини, покращення зв’язка між людиною та дикою природою, бережного ставлення до тварин, виховання у підростаючого покоління гуманності, доброти напередодні Дня захисту тварин, який відзначається 4 жовтня, у Будинку дитячої та юнацької творчості проходить виставка дитячих робіт «Серед цих небайдужих мені хочеться жити, і любити всім серцем все живе на землі», ініційована працівниками Гетьманського національного парку.        

   Вихованці БДЮТ ознайомилися з найвідомішими світовими організаціями – захисниками тварин.

Всесвітній день захисту тварин - це дуже важливе свято, що відіграє відповідальну роль у формуванні особистості. Адже доброта – це зовсім не складно!

всесвітній день тварин 1всесвітній день тварин 2всесвітній день тварин 3всесвітній день тварин 4всесвітній день тварин 7всесвітній день тварин 8