Як зимують комахи?

   З 8 по 23 листопада 2018 року провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Зуза Ірина провела екологічні години у Охтирській ЗОШ №2 (2-А кл., кл. кер. Хоруженко Ірина Генадіївна, 4-А кл., кл. кер. СаворонаВалентина Миколаївна) та Охтирській ЗОШ №1 (3-Б кл., кл. кер. Мельник-Мотренко Лариса Миколаївна , 3-А кл., кл. кер. Громак Жанна Дмитрівна, 3-Г кл., кл. кер. Бовкунова Ніна Іванівна), метою яких було сформувати в учнів уявлення про комах, познайомити із змінами в їх поведінці восени, розвивати кмітливість, спостережливість, порівнювати і виділяти істотні ознаки, робити висновки, виховувати дбайливе ставлення до комах та прагнення охороняти природу рідного краю.

Учні з великим задоволенням переглянули мультимедійну презентацію та дізналися багато цікавого, а саме, як різні види комах готуються до приходу зими та переживають зимовий період.В кінці зайняття школярівласноруч виготовили різноманітних комах з пластиліну.

 Усі зимуючі комахи в період зимівлі мають одну мету-вижити в умовах знижених температур. Перед цим періодом у них відбуваються різні процеси перебудови організму. Один з найважливіших-це накопичення гліцерину. Всі зміни, що відбуваються в організмі комах під час зимівлі, вимагають наявності цієї речовини.Взимку живе плем’я комах зникає з поля нашого зору. Під сніговим покривом вони чекають години святкового відродження-довгоочікуваної весни.

Як зимують комахи 1Як зимують комахи 2Як зимують комахи 3Як зимують комахи 4Як зимують комахи 5Як зимують комахи 6