Тварини в зимовий період

   Тварини в зимовий період 1З 14 листопада по 4 грудня 2018 року у Охтирській ЗОШ №2 (1-Б кл., кл. кер. Мар’ян Віта Миколаївна, 2-Б кл., кл. кер. Воропай Галина Іванівна, 3-А кл., кл. кер. Лисенко Наталія Іванівна, 3-Б кл., кл. кер. Бичкова Світлана Миколаївна) та Охтирській ЗОШ №1 (2-А кл., кл. кер. Мирошніченко Ольга Миколаївна, 2-Б кл., кл. кер. Приходько Наталія Григорівна, 2-В кл., кл. кер. Борисенко Любов Григорівна) пройшла низка екологічний занять на тему «Тварини в зимовий період», які провела провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Зуза Ірина. Метою занять було ознайомити учнів із зимовими змінами в житті тварин та їх різноманітним світом, дослідити як тварини пристосовуються до умов середовища з настанням холодів, поглибити знання учнів про причинно-наслідкові зв’язки між змінами в живій і неживій природі, розвивати спостережливість, уміння аналізувати, порівнювати, узагальнювати, виховувати інтерес та бережливе ставлення до тварин. А в кінці заняття діти власноруч виготовили тваринок із соснових шишок та пластиліну.

Важко жити звірам взимку, особливо якщо зима дуже морозна й сніжна. У цей час їм, як ніколи, потрібна допомога людини. Люди роблять для тварин спеціальні годівниці. Для оленів і козуль кладуть віники з гілок липи, берези, верби та сіна. Диких кабанів, зайців, куріпок частують качанами кукурудзи, снопиками необмолоченого вівса та проса. Для лосів, оленів, козуль влаштовують солонці - кладуть грудки солі, яку тварини злизують. Спробуйте й ви залучитися до допомоги тваринам у зимовий період!

Тварини в зимовий період 2Тварини в зимовий період 3Тварини в зимовий період 4Тварини в зимовий період 5Тварини в зимовий період 6Тварини в зимовий період 7