Залишимо ялинки в лісі!

Залишилось зовсім небагато часу до того моменту, коли в кожен дім прийде новорічна казка. Це час, коли не тільки діти, а й дорослі чекають чудес та приємних сюрпризів. І, мабуть, неможливо уявити собі Новий рік без чарівної лісової красуні. Як відомо, у передноворічні дні на наших вулицях масово з’являються "живі” ялинки, призначені прикрашати наші оселі на свята. Але хто з нас задумується над тим, скільки користі могла б принести та ялинка, якби її не зрізали або не зрубали?

Саме проблема масової вирубки хвойних дерев перед новорічними святами, стала головною темою екологічних занять, які 27 та 28 грудня провела провідний фахівці з екологічної освіти Гетьманського НПП Зуза Ірина у Охтирській ЗОШ №1 (2-А кл., кл. кер. Мирошніченко Ольга Миколаївна, 2-Б кл., кл. кер. Приходько Наталія Григорівна, 2-В кл., кл. кер. Борисенко Любов Григорівна).

Боляче дивитись, коли після кількох святкових днів усі смітники міста переповнені викинутими, як непотріб, ялинками. Чи варто руйнувати природу заради кількаденного задоволення? Адже будь-які дерева, а особливо хвойні, виконують дуже багато функцій, серед яких поглинання вуглекислого газу і вироблення кисню, очищення повітря, укріплення ґрунту та багато інших. Кожна куплена ”жива” ялинка робить нас співучасниками злочину проти природи. Зараз, коли наші ліси нещадно вирубуються, кожне дерево на вагу золота. Зрозумійте, споживацьке ставлення до природи – це самознищення. І тільки купивши сьогодні спеціально вирощену або ж синтетичну ялинку, ви робите внесок у майбутнє і зберігаєте зелені насадження.

Залишимо ялинки в лісі 1Залишимо ялинки в лісі 2Залишимо ялинки в лісі 3