Щорічний фестиваль біологічних колекцій «Природа навколо нас»

    колекціяЗ 26 січня по 12 лютого у Конотопі проведуть щорічний фестиваль біологічних колекцій «Природа навколо нас». Його влаштовують третій рік поспіль, щоб популяризувати знання про довкілля та виховати любов до природи.

   Організатор фестивалю, кандидат біологічних наук Сергій Панченко, розповів , що він почнеться із поїздки краєзнавчими музеями Бурині, Путивля та Кролевця, щоб подивитися на їхні експозиції про природу краю.

   Фестиваль спільно організують відділ освіти, відділ культури та туризму, краєзнавчий музей і неформальний офіс Сеймського регіонального ландшафтного парку. Залучили «Гетьманський» та «Деснянсько-Старогутський» національні парки з Тростянця та Середино-Буди.

   Основний майданчик фестивалю працюватиме з 1 по 12 лютого у міському краєзнавчому музеї ім. О.М. Лазаревського. За словами Сергія Панченка, це справжнє свято для школярів, які мають змогу презентувати свої колекції під одним дахом з цікавими археологічними експонатами музею.

   Також у рамках фестивалю дітям у школах показуватимуть фільми про природу найближчих околиць Конотопа — нацпарки Мезинський, Деснянсько-Старогутський, Гетьманський. Це, зокрема, серія документальних передач з циклу «Незвідана Україна», відзнятих телеканалом UATV.