Подбай про пернатих

   Птахи – це одні з найкращих друзів і помічників людини. На земній кулі налічується біля 8600 видів птахів. З них в Україні зустрічається 360 видів, 87 з яких занесені до Червоної книги. Птахи поширені по всій земній кулі, пристосовані до різних кліматичних умов. Деякі у відповідь на значне і тривале зниження температури, зникнення їжі у місцевості де вони живуть, перелітають на якийсь час в інші країни. Але є птахи, які залишаються з нами зимувати. Ми так радіємо їхній присутності у довгий зимовий період! З ними зима яскравіша і привабливіша. А для птахів зима важка пора. Значна частина корму, такого необхідного для життя пернатих друзів, скута кригою або схована під снігом. Добути його дуже важко, особливо тоді, коли світловий день короткий, а їжі потрібно багато, щоб забезпечити енергію тіла на всю холодну ніч. У ці скрутні часи для птахів потрібно прийти їм на допомогу.

   Саме про птахів, які залишаються зимувати поряд з нами та необхідність їх підгодівлі в зимовий період і розповідала провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП  Ірина Зуза на екологічних годинах у Охтирській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (4-Бкл., кл. кер. Огнівенко Світлана Анатолівна, 4-В кл., кл. кер. Требухова Ольга Михайлівна, 4-Г кл., кл. кер. Хоменко Валентина Миколаївна) та Охтирській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 (2-А кл., кл. кер. Хоруженко Ірина Генадіївна, 2-Б кл., кл. кер. Воропай Галина Іванівна), що проходили з 17 січня по 08 лютого 2019 року.

   Метою занять було: формування екологічної культури підростаючого покоління та гуманного ставлення до живої природи; розвиток практичних навичок підгодівлі, проведення спостережень, досліджень за птахами; ознайомлення дітей з різноманітністю видового складу зимуючих птахів України.

   В кінці уроку всі зробили висновок: кожен, хто любить і цінує рідну природу, повинен постійно дбати про її збагачення, вміти зберігати і розумно використовувати її скарби. Необхідно завжди охороняти птахів, підгодовувати їх на протязі зими, стежити за тим, щоб ніхто не кривдив їх. Ми знаємо, якщо ми допоможемо птахам взимку, вони віддячать нам влітку.

Подбай про пернатих 1Подбай про пернатих 2Подбай про пернатих 3Подбай про пернатих 4Подбай про пернатих 5Подбай про пернатих 6