Вода навколо нас

З першого дня життя діти прагнуть пізнати світ. З 7 по 14 лютого 2019 року провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана познайомила другокласників Охтирських загальноосвітніх шкіл №6 (вч. Гейко О.О., бібліотекар Литвиненко О.В.) та №9(вч. Шандиба О.В.) з поняттям «вода» і дала загальні уявлення про те, в яких станах може прибувати вода на Землі.

Багато хто думає, що про воду нічого нового ми вже не дізнаємося, проте вода одна з найбільш таємничих речовин і кожний день вчені відкривають цікаві та неймовірні факти. Всім відомо що вода — звична і проста речовина на планеті Земля. Щорічно 2 лютого світ відзначає день водно-болотних угідь. Фактично кількість води на землі незмінно з дня народження нашої планети. Цікавий факт, що вода у вашій склянці впала з небес ще тиждень тому, але побачила динозаврів і зародження живого на землі.

В ході екокейсу «Вода навколо нас» фахівець показала дітям, що на нашій планеті більше води, ніж суші, пояснила, що в озерах і річках вода без смаку, а в морях вона солона. Розповіла, звідки береться вода. І те, що вода, яка тече в підземних річках, дуже цінується людьми, адже вона вважається самою чистою і смачною. А солоної у нас набагато більше.

Фахівець додала, що існують країни, в яких є водна криза. Учні зробили висновок про важливість води для людства, склали правила економного ставлення до води.

Якщо регулярно проводити бесіди з дітьми про воду, то це допоможе розширити їх кругозір та сформує у дитини правильне розуміння цього поняття, і що не мало важливо – дбайливе ставлення до цього дорогоцінного ресурсу.

Воду потрібно берегти і дітям, і дорослим!

вода 01 шк6 2019 02 07вода шк6 2019 02 07вода шк9 2019 001