22 березня – Міжнародний День води

день води Вода - колиска життя. Без неї неможливе існування рослин, тварин, бактерій і інших. Людина також не може прожити без води. Вода потрібна всім щодня, щохвилини, щосекунди .
        22 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день води. Саме цього дня  провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана завітала до вихованців гуртка «Український сувенір» Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді (керівник Бабак Л.В., методист Теличко С.В.) з метою привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання. Провідний фахівець розповіла про значення води на землі, водну кризу, можливі рішення проблеми, дала корисні поради «як зберегти воду?". Учні 2-3 класів переглянули відео- ролики та взяли участь у пізнавальній вікторині «Вода – основа життя ».
         Зараз стає очевидним, що ми споживаємо дуже багато води, більше, ніж Планета може відновити і очистити. Тому кожен з нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине випиту пляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом. А що краще зробити - хай підкаже серце. Не відмовляймося від добрих справ! Не будьмо байдужими, не будьмо осторонь.

Бережімо воду – піклуймося про майбутнє!