Птахи прилетіли – на крилах весну принесли

Закінчилася холодна зима. Поступово природа починає прокидатися. Перші прикмети початку весни – це горобці що плещуться в калюжі, яка щойно розмерзлась. Вони весело цвірінькають та кумедно розмахують крилами. Повітря вже пахне весною.

Починають повернуться з вирію птахи. Першими прилітають шпаки. Останніми – серпокрильці, ластівки та солов’ї. Птахи повертаються та починають будувати гнізда для свого майбутнього потомства. Над садами та лісами розливається їх веселий гомін. Пташиний спів – це ознака того що територія уже зайнята і вільних місць немає.

Саме про приліт птахів та їх весняні клопоти розповідала провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Зуза Ірина на своїх екологічних зайняттях з учнями: Охтирської ЗОШ №2: 4-А клас (кл. кер.Саворона Валентина Миколаївна), 4-Б клас (кл. кер. Колодяжна Оксана Сергіївна) та Охтирської ЗОШ № 1: 4-Б кл. (кл. кер. Огнівенко Світлана Анатолівна), 4-В клас (кл. кер. Требухова Ольга Михайлівна), 4-Г клас (кл. кер. Хоменко Валентина Миколаївна), які проходили з 11 по 26 березня 2019 року.

Метою екологічних занять було: розширити знання дітей про птахів; ознайомити з сезонними явищами в їхньому житті та особливостям гніздування; вчити дітей вдумливо, дбайливо, уважно ставитися до навколишнього середовища, замислюватись над наслідками своїх дій; розвивати уміння порівнювати птахів різних екологічних груп та рядів, розпізнавати їх у природі; уміння спостерігати і використовувати набуті знання у повсякденному житті; розвивати цікавість до фауни країни; виховувати бережливе ставлення до птахів дикої природи та тих, які мешкають поруч із житлом людини; сприяти екологічному вихованню та природоохоронній діяльності.

Птахи прилетіли 1Птахи прилетіли 2Птахи прилетіли 3Птахи прилетіли 4Птахи прилетіли 5Птахи прилетіли 6