24 травня - Європейський День парків

   24 травня - Європейський День парків ТростянецьЄвропейський День Парків був організований Федерацією ЕВРОПАРК (EUROPARC Federation) - це європейська організація, яка об'єднує природні території, що охороняються, в тридцяти шести європейських країнах. Проведений вперше в 1999 році, цей день тепер святкується щорік по всій Європі 24 травня.  Дата святкування булла вибрана не випадково - саме 24 травня 1909 року в Швеції був створений перший з дев'яти Європейських Національних Парків. Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються. Свято організоване з метою підйому профілю заповідників Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи. Цього дня проводяться багато чисельні заходи на території і довкола заповідників, присвячених святкуванню природної краси Європи і її культурного надбання, висуваючи на перший план їх захист, як в даний час, так і в майбутньому.

   У 1909 році, у Швеції були створені дев’ять Національних парків, саме вони і стали першими Європейськими Національними парками. З тих пір природні території, що охороняються, стали безцінною частиною, ПРИРОДНИМ і культурним надбанням Європи.

   З метою привернути увагу до природної краси України, її культурного спадку, ознайомлення учнів із широко розповсюдженими та рідкісними тваринами та рослинами на території Гетьманського національного природного парку була проведена зустріч з учнями 7-А класу Тростянецької спеціалізованої школи №3 на тему «Природна краса Гетьманського природного парку та його культурного надбання». Учні ознайомилися з презентацією про Гетьманський НПП, проведена вікторина на тему «Царство природи». За кращі відповіді та активну участь у вікторині учні були нагороджені подарунками.