Сумська весна 2019

5 квітня 2019 року з нагоди відзначення Українського Дня навколишнього середовища, у рамках проведення місячника "Сумська весна - 2019" співробітниками Охтирського науково-дослідного природоохоронного відділення Гетьманського національного природного парку, працівниками ДП "Охтирського лісового господарства" та учнями Охтирської гімназії проведена акція «За чисте довкілля» з прибирання зелених зон та благоустрою урочища «Ківшар».

Метою заходу було виховання відповідального ставлення учнів до довкілля шляхом безпосереднього долучення до екологічного виховання, благоустрою та прибирання територій.

Враховуючи соціальну спрямованість заходу та його значення для українського суспільства, Парк залучив до нього учнівську молодь.

Вихованці Охтирської гімназії та співробітники Парку підтримують в належному стані територію. Традиційно, із настанням весняного тепла проводять посадку лісових насаджень. Було висаджено близько 2000 саджанців дуба червоного.

Після плідної роботи учасників акції чекала смачна каша.

Завдяки згуртованості колективу та дітлахів, під час проведення заходу, в рамках акції «За чисте довкілля», було прибрано урочище «Ківшар».

Проведено опитування серед школярів «Чи потрібно приєднуватись до акції? Було отримано позитивну відповідь. Діти зауважили, що прийшли на акцію з великим бажанням!

Сумська весна 2019Сумська весна 2019 1Сумська весна 2019 2Сумська весна 2019 3Сумська весна 2019 4Сумська весна 2019 5