Виїзне практичне заняття "Ознайомлення з типовими природними комплексами Сумщини та об'єктами ПЗФ»

аграрний4  4 квітня за співпраці Гетьманського національного природного парку та Сумського національного аграрного університету в рамках виїзного практичного заняття на тему "Ознайомлення з типовими природними комплексами Сумщини та об'єктами ПЗФ» відбулася екскурсія на екологічній стежці «Литовський бір» для студентів - магістрів спеціальності «Садово - паркового та лісового господарства», факультет агротехнології і природокористування.

Із розповідей фахівців відділу екологічної освіти Гетьманського НПП студенти дізналися про загальну територію парку, які заповідні урочища та пам’ятки природи входять до його складу, чому парк отримав таку назву, а також історичні факти про Литовський бір, головну окрасу парку р. Ворскла, про рослини, що включені до списку охоронних рослин Сумської області, про складову частину біоценозу лісу, про вплив людської діяльності на поширення низки чужорідних видів рослин. Також завітали до Тростянецького лісового господарства, де мали можливість ознайомитися з етапами вирощування рідкісних порід дерев. Побували студенти і в Краснотростянецькій науково-лісодослідній станції, в урочищі Нескучне – мережі озер і лісів, поєднаних у надзвичайно мальовничий дендропарк, який найбільше розвивався за часів Кеніга – великого знавця лісу. Також дізналися історію мальовничого і загадкового Гроту Німф та побачили екзотичні заморські дерева.

Побувавши на екскурсії, дійшли висновку, що це насправді надзвичайно мальовничі куточки співдії природи та людини.

аграрний1аграрний2аграрний3студенти аграрногостуденти аграрного 2студенти аграрного 4студенти аграрного 3студенти аграрного 5студенти аграрного 1