Квітка, яка розмовляє

квіткак яка розмовляєКвіти - це шматочок природи, навколишнього світу, квіти - це радість.

Їх вважаються прикрасою нашого життя. Ще їх називають очима природи. Але не всі люди уміють милуватися квітами, не задумуючись про майбутнє , руйнують їх ,зривають, топчать.

11 квітня 2019 року з нагоди Українського Дня навколишнього середовищ провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана провела урок довкілля «Квітка, яка розмовляє» для учнів продовженого дня Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. імені Остапа Вишні (вч. Жовба Л.П.). Діти переглянули відеоролик про значення квітів у природі, про те, як квіти розпускаються, побачили найкращі квіти світу, відгадали загадки, грали у гру «Троянда, ромашка, тюльпан» , склали правила поведінки на природі та приклали чималих зусиль, щоб виготовити свою квіточку.

Рослини в усьому їхньому різноманітті не просто прикрашають наше життя та дарують свій вишуканий й легкий аромат. Вони також очищають повітря, насичуючи його киснем. Доведено, що квіти нейтралізують несприятливу енергію і заряджають все навколо позитивною енергетикою. 

Ми повинні зберегти цю красу і тендітність для наступних поколінь.