Ювілейними стежками

  конференц суми18 квітня 2019 року в актовій залі Сумської обласної наукової бібліотеки відбулася конференція «Ювілейними стежинами», присвячена 10-річчю створення Гетьманського національного природного парку. У ході проведення даного заходу із доповідями виступили: В.о. директора Гетьманського НПП Олександр Яковенко « Історія створення та основні напрямки діяльності Парку», заступник директора, головний природознавець Олександр Кварта «Шляхи збереження і перспективи розвитку національного природного парку», начальник наукового відділу Сергій Панченко «Проблеми охорони фіторізноманіття», заступник начальника відділу екологічної освіти та рекреації Наталія Євдокимова «Стан використання рекреаційного потенціалу Парку».
   Колектив парку вітали поважні гості: провідні фахівці Департаменту екології та охорони природних ресурсів Сумської ОДА, відділу промоції та туризму Сумської ОДА, науковці і студентська молодь Сумського національного аграрного університету, екологи, краєзнавці, природозахисники, представники громадських організацій і користувачі бібліотеки – шанувальники рідного краю. За багаторічну сумлінну працю, професіоналізм та особистий внесок у розвиток природоохоронної діяльності працівники Гетьманського НПП були відзначені подяками від Департаменту екології та охорони природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації.
   Про природні об’єкти, живі пам’ятки, унікальні види рослин і тварин Гетьманського парку усі запрошені мали можливість ознайомитися у представленому відеофільмі, презентаціях, банерах і буклетах, а також у матеріалах відкритого перегляду літератури, підготовленого працівниками відділу документів з природничих і аграрних наук обласної універсальної наукової бібліотеки.

суми конф1суми конф4суми конференц2