Чиста планета починається із кожного з нас!

Земля! Маленька блакитна кулька у безодні Всесвіту! Земля породжує джерельця і стрімкі потоки, трави і дерева. Вона тримає на собі океани, приймає дощі, сніги й тумани. Земля – це дім, у якому ми живемо! Дім, частиною якого ми є! І від того як ми будемо себе у ньому поводити, залежатиме наше життя. Ми отримали у спадок прекрасний сад, але біда наша у тому, що ми погані садівники, які не засвоїли найпростіших правил садівництва.

Кожного року 22 квітня у світі відзначають Міжнародний День Землі, покликаний нагадати кожному з нас, що Земля та її екосистеми - це наш спільний дім, який забезпечує нам життя, привернути увагу суспільства і кожної людини до проблем планети і навколишнього середовища. Нагадати, що кожен з нас повинен в міру своїх сил і можливостей зберігати наш спільний дім. Саме цьому дню були присвячені екологічні заняття, які провела провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку  Зуза Ірина 22 та 25 квітня уОхтирській ЗОШ І-ІІІ ст. №2: 2-А клас (кл. кер. Хоруженко Ірина Генадієвна), 2-Б клас (кл.кер. Воропай Галина Іванівна). Метою занять було: формувати екологічну культуру учнів; сприяти формуванню етичних взаємовідносин людини з довкіллям; роз’яснити дітям необхідність збереження природних скарбів; розширити уявлення про природне середовище, про значення екологічних чинників для формування, збереження і зміцнення здоров'я; формувати уявлення про причинно-наслідкові зв’язки поведінки людей і стану природи; прищеплювати бажання бути турботливими господарями довкілля; виховувати екологічну свідомість та естетичні почуття.

Людина виділяється від природи своїм розумом, щирим серцем. Тож давайте будемо з повагою відноситись до природи. Станьмо розумними господарями на своїй землі, і давайте будемо пам’ятати, що екологічне забруднення, як ланцюгова реакція, може призвести до екологічної катастрофи.

Чиста планета починається із кожного з нас 1Чиста планета починається із кожного з нас 2Чиста планета починається із кожного з нас 3