Все у наших руках

   З 15 по 21 травня 2019 року у Охтирських загальноосвітніх школах № 1 (2-А клас (кл. кер. Мирошниченко Ольга Миколаївна), 2-Б клас (кл. кер. Приходько Наталія Григорівна), 2-В клас (кл. кер. Борисенко Любов Григорівна).) ,№4 (група продовженого дня , вч. Жовба Л.П.) провідними фахівцями з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Сусловою Оксаною і Зузою Іриною були проведені заняття, приурочені Міжнародному дню біорізноманіття. У цьому році Міжнародний день біорізноманіття зосереджується на біорізноманітті як фундаменті нашого харчування та здоров’я.

Провідні фахівці розповіли дітям притчу про метелика, у якій йшла мова про одного мудреця, до якого люди приходили за порадою. Люди йому довіряли і поважали його життєвий досвід і мудрість. Одного разу заздрісний чоловік, який хотів зганьбити мудреця у присутності багатьох людей ,придумав цілий план. Він вирішив впіймати метелика , в закритих долонях принести до мудреця і запитати, чи жива комаха ,чи мертва. Якщо мудрець відповість, що жива, то він щільно закриє долоні, роздаве метелика і скаже, що великий мудрець помилився. Якщо мудрець скаже, що метелик мертвий, то хитрун відкриє долоні і метелик вилетить неушкодженим, і знову скаже, що великий мудрець помилився».

План заздрісника не здійснився, бо почув від мудреця такі слова : «Все у твоїх руках».

Ось так і все на нашій планеті Земля залежить від людей. Все у руках Людини - і здоров'я, і харчування, і життя екосистеми .

Людина сама обирає свій бік життя. Вона може смітити, забруднювати, вирубувати, осушувати, а може берегти, відтворювати, раціонально використовувати.

«Твоє здоров'я у твоїх руках» - під таким девізом пройшли заняття. На прикладі комах діти дізналися багато цікавого, пізнавального, корисного. Провідні фахівці провели гру - кричалку «Корисно - шкідливо», гру «Чорний ящик» «Я планеті допоможу - і здоров’я збережу!» , конкурс «Здоровим будеш - все здобудеш!».

 

При обговоренні життєвих ситуацій учні старанно склали разом корисні поради для людей, які допомагають зміцнювати здоров'я, зберігаючи екосистему. Щоб жити Людям на планеті Земля надалі добре, треба додати до цього зусилля вже зараз , і не пошкодувати про це в майбутньому. Потрібно лише любити себе, вміти приймати рішення, які ж підуть на користь, якими б важкими вони не були .

День біорізноманіття 1День біорізноманіття 2День біорізноманіття 3