З природою живи у дружбі

Еколого-освітня діяльність Гетьманського національного природного парку  є одним із вагомих чинників розвитку природоохоронного та екологічного руху, сприяє формуванню етичних стосунків людини з природою, розвитку екологічної свідомості та культури у підростаючого покоління, виховання розуміння сучасних природоохоронних проблем. З нагоди відзначення 5 червня Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища для вихованців 3-А, 4-А, 4-Б класів 3-го загону (вч. Курська Н.Д., Калюжна Л.М.) пришкільного оздоровчого табору ЗЗСО №5 Тростянецької міської ради проведено екологічний тренінг-подорож «З природою живи у дружбі», який провела заступник начальника відділу екологічної освіти та рекреації Н.Євдокимова.

На школярів чекали різні форми пізнавальної діяльності: від інтелектуальних вікторин до «Екологічного десанту». Діти ознайомилися з різноманіттям природи, яке спонукає до вивчення рослинного й тваринного світу, привертає увагу до необхідності шанобливого ставлення й збереження навколишнього середовища.

Відзначення цього дня кожного року допомагає привернути увагу до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

5 червня35 чкрвня 15 червня 2