Знайомство з лісовими мешканцями

мурашки 5 школаФормування гуманного ставлення до природи, позиції «захисника і друга» – основне завдання екологічного виховання, яке реалізується шляхом розвитку в дітях співчуття, співпереживання  до всіх живих істот на планеті. Природа повинна відкритися перед дитиною як жива лабораторія, де можна спостерігати і вивчати життя її мешканців. Людина – частина природи, але найчастіше саме вона робить згубний вплив на навколишній світ.

Що треба робити, щоб зберегти природу рідного краю? Про це розповідала на екологічній екскурсії 7 червня заступник начальника відділу екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Євдокимова Н. вихованцям пришкільного оздоровчого табору ЗЗСО №5 Тростянецької міської ради. Діти з задоволенням грали в рухливі ігри, вчилися моделювати сюжетні ситуації, розібралися з проблемними питаннями та мали можливість розповісти про те, що їх найбільше зацікавило. Отримані знання  школярі закріпили на практичних заняттях та провели власні дослідження.

Усвідомлення себе в єдності з природою спонукає уважно ставитись до всього, що оточує, перейматися світобуттям, задумуючись над його потаємною суттю.

 мурашки 5 школа1мурашки 5 школа2мурашки 5 школа3