Біологічна школа у Гетьманському НПП

   Гетьманський національний природний парк спільно із Червонотростянецькою лісовою дослідною станцією приймають літню біологічну школу, у ході якої вихованці гуртка «Прикладна ботаніка» Конотопської МАН виконують свої дослідницькі роботи з біології. Захід триває 26-28 червня і присвячений Дню конституції України. Юні дослідники вивчають особливості вертикальної структури лісів та видове багатство рослин у них. Отримані дані дозволять визначити критерії оцінки природоохоронної цінності окремих ділянок.

  У рамках роботи біологічної школи у Тростянецькій публічній бібліотеці 26 червня відбувся круглий стіл «Конституційне право на чисте довкілля в аспекті дослідницької роботи школярів з біології», де конотопські манівці поділилися досвідом організації роботи гуртка та представили результати своїх досліджень вихованцям шкільного лісництва «Нескучанське» ЗССО Тростянецької міської ради №2 та юним натуралістам Комунального позашкільного закладу Тростянецької міської ради «Палац дітей та юнацтва». Начальник науково-дослідного відділу Гетьманського НПП і керівник гуртка «Прикладна ботаніка» д.б.н. С.М. Панченко розповів учасникам заходу про особливості організації роботи гуртка.

   Матеріал для своїх досліджень манівці збирають в ході одноденних екскурсій вдома та кількаденних біологічних шкіл на виїзді. Цього року гуртківці планують взяти участь у екологічному таборі «Деснянські зорі» на базі НПП «Деснянсько-Старогутський». З початком навчального року розпочнуть опрацьовувати результати своїх спостережень і будуть готувати роботи на конкурс-захист дослідницьких робіт МАН. Готуватися до виступів на конкурсах будуть під час фестивалю біологічних колекцій «Природа навколо нас» у Конотопському краєзнавчому музеї та в Шостці, де взимку традиційно проходить зліт працівників станцій юних натуралістів північного сходу України «Деснянська ліга натуралістів».

   У Гетьманському НПП важливе місце приділяється залученню школярів до спостережень за станом довкілля і практика проведення подібних біологічних шкіл має всі передумови стати традиційною.

біологічна школа1біологічна школа2біологічна школа3