Розпочали підготовку до проведення фестивалю біологічних колекцій

біологічні колекціїУ Тростянецькій публічній бібліотеці відбулася зустріч творчої групи з організації фестивалю біологічних колекцій "Природа навколо нас". Цей захід має відбутися у першій половині лютого 2020 року. Співорганізаторами є відділи культури та освіти Тростянецької ОТГ і Гетьманський НПП. Мета заходу - показати різноманіття природи краю, представлене в колекціях.

Такий захід сприятиме налагодженню комунікацій між різними закладами задля збереження природи та використання її для розвитку екотуризму і популяризації ідей раціонального природокористування.

Основний майданчик фестивалю буде організовано у Тростянецькій публічній бібліотеці. Крім того заходи відбуватимуться у КЗ "Музейно-виставковий комплекс "Тростянецький", Музеї лісу при Тростянецькому держлісгоспі. До проведення заходу будуть долучатися заклади загальної та позашкільної освіти, лісова дослідна станція. Організатори будуть раді бачити членів клубів, що займаються виробництвом, квітникарством.

Центральною стане експозиція учнівських та родинних колекцій, що виставлятиметься в бібліотеці. Крім того будуть організовані круглі столи, екскурсії, майстер-класи, проводитимуться навчальні ігри. Коли як не взимку планувати майбутній туристичний сезон, будувати плани щодо велопоходів, експедицій. Попереду в організаторів багато роботи, але ми віримо в успіх заходу, сподіваємося, що він стане традиційним.