Проводжаємо птахів у вирій

   Проводжаємо птахів у вирій 1Прийшла осінь. Птахи виросли, навчилися літати та розшукувати собі їжу. Утворюються пташині зграї.Коли починають зникати комахи, перелітні птахи вирушають у далеку подорож. Вони відлітають у вирій — туди, де багато корму.Першими відлітають від нас швидкокрилі стрижі. За ними поспішають ластівки та зозулі. Останніми на зимівлю відлітають журавлі, качки, гуси та лебеді.

   Саме про міграцію птахів і розповіли провідні фахівці з екологічної освіти Гетьманського НПП Зуза Ірина та Суслова Оксана на своїх зайняттях з учнями: Чернеччинської ЗОШ І-ІІІ ст.. ім.. Героя Радянського Союзу М.В. Пилипенка: 4 клас (кл. кер. Оцевик Світлана Вікторівна), Охтирської ЗОШ №2 І-ІІІ ст.: 4-А клас (кл. кер. Лисенко Наталія Іванівна), 4-Б клас (кл.кер. Бичкова Світлана Миколаївна), Охтирської ЗОШ № 1 І-ІІІ ст.: 4-Б кл. (кл. кер. Мельник-Мотренко Лариса Миколаївна), 3-А клас (кл.кер. Мирошніченко Ольга Миколаївна), 3-Б клас (кл. кер. Приходько Наталія Григорівна), 3-В клас (кл. кер. Борисенко Любов Григорівна), Охтирської ЗОШ №9: 3-А клас (кл.кер. Шандиба О.В.), ОхтирськоїЗОШ №4: 1-2 класи (Жовба Л.П.) та Пологівського НВК ЗОШ І-ІІ ст..- дошкільний навчальний заклад: 3 клас (кл. кер. Колодяжна В.П), які проходили з 23 вересня по 17 жовтня 2019 року.

   Метою екологічних занять було: розширити знання дітей про птахів; ознайомити з сезонними явищами в їхньому житті та особливостям міграції; вчити дітей вдумливо, дбайливо, уважно ставитися до навколишнього середовища, розвивати уміння порівнювати птахів різних екологічних груп та рядів, розпізнавати їх у природі; уміння спостерігати і використовувати набуті знання у повсякденному житті; розвивати цікавість до фауни країни; виховувати бережливе ставлення до птахів; сприяти екологічному вихованню та природоохоронній діяльності.

   З настанням осінніх холодів природа починає пристосовуватися до зими. Дерева скидають листя, лісові звірі готують їстівні припаси. Птахи, які нездатні пережити морозну пору, відправляються на зимівлю в теплі краї.А сигналом вирушати в подорож слугує зменшення тривалості дня. Тисячі птахів окупують водойми, щоб одного дня, розправивши могутні крила, злетіти в небеса. Вони полетять до далеких спекотних континентів, де на них чекає тепла вода та велика кількість їжі. Один за одним піднімуться в небо косяки, ведені досвідченими ватажками. А поки нескінченний пташиний гомін наповнює навколишні болота. Це справжнісінький прощальний бал пернатих.

Проводжаємо птахів у вирій 2Проводжаємо птахів у вирій 3Проводжаємо птахів у вирій 4Проводжаємо птахів у вирій 5Проводжаємо птахів у вирій 6Проводжаємо птахів у вирій 7