Осінь витинає акварелями листя чарівне

на сайт квест3на сайт квест4на сайт квест5

   Саме таку назву мав екологчний квест, який провела у рамках спільного проекту «Опале листя: користь чи шкода» 29 жовтня 2019 року провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана для вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук ( «Український сувенір» Бабак Л.В., «Образотворче та декоративно-ужиткове мистецтво» Шведенко Я.С., «Креативне рукоділля» Перекрестова Н.М., «Народна творчість» Т.М., методист Теличко С.В.).

   Осінь завжди зачаровує серце людини незбагненністю кольорів і відтінків, дивовижною неповторністю краси природи. Кожен день не схожий на попередній. Він дивує, дарує нові кольори.

   Осінь люблять оспівувати поети, озвучувати музиканти. Жоден художник у світі не може зобразити всю палітру кольорів, що є у цього килима. Жоден композитор не може передати неповторний шепіт листя під нашими ногами. Але мимоволі задаєш собі запитання – чому опадає листя? Що з ним стається взимку? Добре це для довкілля чи ні? Корисне чи шкідливе опале листя?

   Опале листя – користь для творчих людей, бо це дає натхнення, нові ідеї, враження.

   У квесті взяли участь 3 команди : вереснята, жовтенята та листопадчики. Діти змагалися не за перше місце. Головним завданням було отримати нові знання. З задоволенням розгадували загадки, ребуси та кросворди, запамятовували корисну і цікаву інформацію.

   Дізнавшись про шкідливість опалого листя, юні дослідники запропонували альтернативний спосіб його використання . З опалого листя кожна команда виготовила фігуру на асфальті.

   Люди! Зупиніть чудову мить осіннього дня, відчуйте атмосферу, яка панує навкруги!

на сайт квестна сайт квест1на сайт квест2