ДЕНЬ НАУКИ відсвяткували члени НТУ "Наукова зміна" Охтирського МЦПО-МАН традиційною навчально-практичною конференцією

   30 жовтня 2019 року в ОМЦПО-МАН пройшла осіння навчально-практична конференція до Дня науки, в якій узяли участь вихованці дослідницько-експериментального напряму закладу позашкільної освіти.
Юних науковців вітали, бажали успішного "наукового року" заступник директора ОМЦПО-МАН Ганна ПОПОВА, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксана СУСЛОВА.

   Пауліна ПІСКУРЬОВА та Вікторія БЕЙЗИМ, вихованки гуртка "Історичне краєзнавство" отримали грамоти переможців Всеукраїнського інтерактивного конкурсу "МАН-Юніор Дослідник" за проведену в минулому навчальному році значну пошукову роботу з теми "Мій внесок у музейну справу". Вихованки продовжать роботу в даному проєкті і в 2019-2020 навчальному році.

   Майстер-клас з презентації роботи для учасників конференції провела переможець Всеукраїнського колоквіуму "Космос.Людина.Духовність" на секції "Лицар Духу" (відбувся 15-18 жовтня 2019 року в м.Ужгород) Олександра ШУДРИК, вихованка гуртка "Історичне краєзнавство".
Під час конференції юні науковці НТУ "Наукова зміна" ОМЦПО-МАН презентували свої дослідження за декількома напрямами.
    Вихованці гуртка "Географ-науковець" (кер.В.ХОРОШУН) ділилися своїми дослідженнями за наслідками участі в освітньо-просвітницькомупроєкті "Опале листя: шкода чи користь?". Про результати реалізації інших гуртків закладу цього спільного спільногопроєкту говорила фахівець Гетьманського НПП Оксана СУСЛОВА, методист ОМЦПО-МАН Ольга ЛИТОВЧЕНКО.
    Вихованці гуртів "Англійська мова" (кер.А.МАГАЗОВА), "Журналістика" (кер.Т.СТАСЬ), "Історичне краєзнавство" (кер.О.ЛИТОВЧЕНКО) з любов'ю та гордістю розповідали про свої навчальні заклади та учителів. Матеріали учнівська молодь напрацьовує в рамках проєкту "Освітній часопис Охтирки" упродовж 2019 року.

   Вихованці гуртків "Математика" (кер.Л.МУЧАРОВА), "Англійська мова" (кер.Ю.УСТІНОВА), "Історичне краєзнавство" (кер.О.ЛИТОВЧЕНКО) презентували свої перші наукові дослідження зібрані для участі в обласних та Всеукраїнських дослідницьких конкурсах ( обласна науково-практична конференція "Перший крок у науку", І та ІІ етапи Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН тощо.).
    І хоч День науки в Україні святкується 10 листопада, захід, організований напередодні пройшов святково та організовано. Були намічені основні завдання роботи НТУ "Наукова зміна" в 2019-2020 навчальному році, визначені пріоритети в темах дослідження, співпраці з закладами та установами.

день наукидень наукдень науки1