Розпочали роботу над спільним освітньо-творчим проєктом "Друге життя непорібних речей"

    12листопада 2019 стартував спільний освітньо-творчий проєкт «Друге життя непотрібних речей» Гетьманського національного природного парку та мистецького напрямку ОМЦПО-МАН , приурочений Всесвітньому дню рециклінгу, або Всесвітньому дню вторинної переробки.

   Ідея проєкту – привернути увагу громадськості до проблеми сортування та переробки відходів, і дати можливість талановитим вихованцям мистецького напрямку ОМЦПО-МАН продемонструвати свої творчі здібності. У рамках проєкту діти працюватимуть над створенням ексклюзивних творчих робіт із вторсировини.

   Чи варто сортувати сміття? Чи можна знайти раціональне застосування тому, що, здавалося б, вже давно має бути на смітнику? Зрештою, чи може звичайне сміття стати у нагоді в повсякденному житті? Щодня ми користуємося пластиковими пляшками, папером, одноразовим посудом та іншими речами, які легко відправляємо в смітник. 

   Проєкт «Друге життя непотрібних речей» покликаний привернути увагу до екологічних проблем пов’язаних з відсутністю культури сортування побутових відходів в країні. Адже роздільне збирання побутового сміття надає змогу повторного використання матеріалів,  замість нагромадження їх на звалищах або спалювання. Проєкт має на меті показати приклад відповідального ставлення до утилізації відходів і збереження природних ресурсів.