Турбота про тварин виховує людину

    Ви колись задумувалися, що в світі є тисячі, а то й мільйони тварин, які потребують домівки, або хоча б турботи? Ми повинні підгодовувати бездомних тварин, які живуть біля двору, будинку тощо, також не потрібно забувати і про мешканців лісу. Тварини - це теж живі істоти, яким, як і людині потрібен догляд та турбота.

   Виховання дбайливого ставлення до тварин було головною метою екологічних занять, які провела провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Зуза Ірина. Вони проходили з 10 жовтня по 19 листопада 2019 року в Чернеччинській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Героя Радянського Союзу М.В. Пилипенка(2 клас, кл.кер. Жарко Валентина Іванівна, 3 клас, кл.керШведченко Марина Володимирівна) та Охтирській ЗОШ № 2 (3-А клас, кл.кер.ХоруженкоІрина Генадіївна, 3-Б клас, кл.кер.Воропай Галина Іванівна).Мета екологічних занять: розвивати пізнавальний інтерес дітей до живої природи; закріплювати поняття про те, що тварини вимагають до себе дбайливого та доброго ставлення, про них слід піклуватися; сприяти налагодженню доброзичливості, сердечності, взаєморозуміння та взаємоповаги; виховувати любов і чуйність до тварин, відповідальність за їх життя.

   Тварини - наші друзі та помічники. Щороку у світі зникає близько одного відсотку тварин, що є дуже високим показником. Ми повинні змінити своє ставлення до братів менших, не нищити майже зниклих видів заради хутра або смачного м'яса. Тварин нещадно виловлюють заради власної вигоди. Люди, задумайтесь! Тварини страждають через наші необдумані вчинки. Ми повинні стати на їх захист!  Бережімо братів наших менших, піклуймося про їх щастя та безпеку!

Турбота про тварин виховує людину 5Турбота про тварин виховує людину 6Турбота про тварин виховує людину 7

Турбота про тварин виховує людину 1Турбота про тварин виховує людину 2Турбота про тварин виховує людину 3