Пташиний калейдоскоп

    Перелітні птахи! Восени залишають наші краї, несучи з собою літнє тепло, а навесні повертаються, нагадуючи про те, що холоди минули.

   Небо, розкреслене тисячами помахів крил, дарує нам незабутнє враження, привертає до себе увагу і не може залишити байдужими. Які різноманітні ці зграї! Ось летять журавлі, рівним клином, тримають сувору форму і роблять гордовиті, потужні помахи крилами. А ось пролітає метушлива зграя граків і пернатою хмарою розтягується на весь небосхил. За ними можна спостерігати цілий день, раз у раз виглядаючи у вікно: чи не летить нова зграя?

   Відразу виникає цікавість, хочеться дізнатися, куди ж вони летять? Що їх чекає там? Як вони взагалі зважилися на таку шалену подорож через весь континент? Про одну з ланок у величезному ланцюзі взаємозв’язків у природі, про наших сусідів, з якими ми повинні уживатися, знати й оберігати, розповіла 6 грудня для учнів 1-В класу(вчитель Желєзна І.В.) Тростянецького закладу загальної середньої освіти №5 заступник начальника відділу екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Н.М.Євдокимова. Формування активної позиції «захисника і друга» світу природи і було основним завданням екологічного уроку на тему «Птащиний калейдоскоп». Під час заняття діти дізналися про розмаїття перелітніх птахів, їх характерні ознаки, життя, живлення, чисельність, збагатили знання про мігруючих птахів України, з’ясували умовне значення визначень «корисний і шкідливий» та дійшли висновку, що людина займає більш сильну позицію по відношенню до світу природи і оберігаючи, робить величезний внесок у збереження біорізноманіття.

   Дивіться в небо частіше! Не пропускайте в повсякденній сірості перелітні зграї прекрасних крилатих створінь! Адже, що б не відбувалося навколо, величні небеса даруватимуть нам красу і завжди будуть розкривати свої обійми для перелітних птахів.

Мігруючі птахи 2Мігруючі птахи 3Мігруючі птахи 6Мігруючі птахи 9Мігруючі птахи 7Мігруючі птахи 1