Синички потребують нашої допомоги

   З 14 жовтня по 13 грудня 2019 року у Охтирській ЗОШ № 1 (4-А кл., кл. кер. Громак Жанна Дмитрівна, 4-Б кл., кл. кер. Мельник-Мотренко Лариса Миколаївна) та Охтирській ЗОШ №2 (4-А кл., кл.кер. Лисенко Наталія Іванівна, 4-Б кл., кл.кер.Бичкова Світлана Миколаївна) пройшли екологічні години, присвячені маленьким непосидючим пташкам – синичкам, які провела провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Зуза Ірина.Метою занять було: ознайомлення дітей з різними видами синиць; формування екологічної культури підростаючого покоління та гуманного ставлення до живої природи; розвиток практичних навичок підгодівлі, проведення спостережень, досліджень за птахами;активізація практичної діяльності учнів по охороні природи.

   Синичка - дуже корисна осіла пташка. Її можна бачити біля людських осель взимку, коли багато інших птахів відлетіло у теплі краї. Вона є окрасою нашої зимової природи, бо в теплу пору ховається від людського ока в лісах, де багато їжі. Синички, як багато інших птахів, знищують комах–шкідників, рятують дерева та кущі. Коли вони поїдають плоди, насіння падає на землю. Так воно розноситься  на великі відстані, де з нього виростають рослини.

   Синички - птахи рухливі, то й енергії треба їм багато. На жаль, енергетичний запас в тілі синичок дуже малий, і у великі морози пташки гинуть не від холоду, а від нестачі їжі. Тим паче, що день короткий, а ніч – довга.Від нашої допомоги залежить значною мірою успіх зимівлі синичок. Тому не забудьте повішати годівничку для цих птахів і постійно насипайте в неї поживу.

   Синички є нероздільною частиною природи. Тому треба підгодовувати та обе­рігати цих маленьких пташок.

Синички потребують нашої допомоги 1Синички потребують нашої допомоги 2Синички потребують нашої допомоги 3Синички потребують нашої допомоги 4Синички потребують нашої допомоги 5Синички потребують нашої допомоги 6