Всесвітній день водно-болотних угідь

   З 15 по 31 січня 2020 року провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку СУСЛОВА ОКСАНА провела ряд заходів, приурочених Всесвітньому дню водно-болотних угідь. Мета проведення – привернення уваги молоді до проблем водно-болотних угідь, формування у підростаючого покоління уявлення про унікальні цінності ВБУ, розвиток дбайливого та відповідального ставлення до природи свого краю.

   На заняттях діти дізналися про те, яке значення має різноманітність живих організмів водно-болотних угідь, що таке водно-болотні угіддя, яке життя процвітає та територіях водно-болотних угідь.

   Для учнів 4, 7-9 класів Пологівського НВК, вихованців Пологівського дитячого садочка, учнів 2 та 3 класу ЗОШ №6, учнів 6 класу ЗОШ №9, учнів 3 класу Опорного закладу Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися пізнавальні, творчі екологічні години «Збережемо ВБУ для нашого майбутнього!», екозаняття «Чарівний світ боліт», «Цікаві факти з життя мешканців ВБУ» , ековікторина «Чи знаєш ти, що…», усний журнал «Біорізноманіття водних екосистем», екогра «Смарагдові скарби», екоподорож до мешканців болот «Хто живе у болоті», майстер-класи з виготовлення з паперу мешканців водойм. А ще школярі дізналися багато цікавих фактів з життя жаб.

  Школярі запам’ятали, що водно-болотні угіддя є природним засобом безпеки у протидії паводкам і посухам, що необхідно охороняти ВБУ і зберегти їх біорізноманіття для майбутніх поколінь.

звіт ВБУзвіт ВБУ1звіт ВБУ2