Охтирчани показали високий рівень серед туристів України та світу

   Один похід три перемоги Результативність 2019р. Насиченими та результативними були 2018 та 2019 роки для провідного фахівця відділу екологічно-освітньої роботи та рекреації Гетьманського НПП, та керівника гуртка «Спортивний туризм» Охтирського міського центру позашкільної освіти – Мала академія наук учнівської молоді, кандидата у майстри спорту з велосипедного туризму Валентина СТАЛИНСЬКОГО. У 2020 році підведено підсумки роботи туристів України та світу за 2 роки та оцінено їх роботу. Охтирчани показали високий рівень професіоналізму у своїй справі та досягли значних успів.
   Звіт про велопохід ІV категорії складності (далі – к. с.), здійснений по території Південної та Центральної України з 31 липня по 14 серпня 2018 під його керівництвом, на Чемпіонаті Україні зайняв 1 місце, а на Чемпіонаті світу – 8 місце, обійшовши при цьому команди з Австралії, США, Італії та Іспанії.
   Звіт про велопохід V к. с., здійснений за його участі та участі його вихованця Всеволода СЕРДЮКА (учня 11 класу опорного закладу «Охтирська ЗОШ І – ІІІ ступенів Охтирської міської ради сумської області») по території Західної України (Карпати) з 24 квітня по 8 травня 2019 року, на Чемпіонаті України зайняв 5 місце, а на Чемпіонаті світу – 4 місце.
   Звіт про велопохід ІІ к. с. «Сім чудес Сумщини», здійснений під керівництвом Валентина Олексійовича по території Сумської області з 3 по 14 липня 2019 року з нагоди відзначення 80-річчя утворення Сумської області, був тричі відзначений переможцем на Всеукраїнському рівні. Так, за підсумками ІІ туру Всеукраїнського конкурсу на кращу туристсько-краєзнавчу експедицію учнівської молоді з активним способом пересування «Мій рідний край», звіт зайняв 3 місце. За підсумками Всеукраїнських змагань зі спортивних туристських походів серед учнівської/студентської молоді за 2018-2019 н. р. звіт про велопохід зайняв 2 місце. І за підсумками заключного етапу Чемпіонату України з туристських спортивних походів серед дорослих – також 2 місце.
Звіт про велопохід VІ к. с., здійснений за його участі по території Північного Кавказу (Росія) з 24 липня по 13 серпня 2019 року, на Чемпіонаті України зайняв 4 місце, а на Чемпіонаті світу – 6 місце.

Вітаємо Валентина Олексійовича Сталинського з досягненням високих результатів та бажаємо йому здоров’я, сили, витримки та нових звершень під час проведення цікавих подорожей та експедицій!