Відбулися пожежно-тактичні навчання

   Писарівське відділення навчання 1Писарівське відділення навчання 2Мабуть, найбільша біда для лісів України – пожежі, які небезпечні не тільки тим, що гинуть дерева, звірі, птахи, комахи, а часто жертвами вогняної стихії стають люди, серйозної шкоди наноситься сільськогосподарським об’єктам і населеним пунктам.    

 Працівники Охтирського та Великописарівського природоохоронних науково-дослідних відділень Гетьманського національного природного парку пройшли навчання з тактики гасіння по боротьбі з лісовими пожежами, метою яких було на практиці відпрацювати взаємодію щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею у лісовому масиві.

 Працівники Великописарівського природоохоронного науково-дослідного відділення були залучені до таких навчань 25 травня разом з 13 Державною пожежно - рятувальною частиною 3 Державного пожежно- рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області та «ДП» Великописарівським агролісгоспом. У проведенні навчань була задіяна така спецтехніка: трактор МТЗ- 82 з агрегатом для перевезення води та АЦ-4-60.

  26 травня 2020 року працівники Охтирського природоохоронного науково-дослідного відділення Гетьманського національного природного парку пройшли спільне навчання разом з 6 Державною пожежно - рятувальною частиною 3 Державного пожежно- рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області та з «ДП» Охтирське лісове господарство. У проведенні навчань була задіяна така спецтехніка: 6 ДПРЧ: АЦ-4-60; «ДП» Охтирське лісове господарство: АЦ-40 (130) 63Б; Гетьманський НПП: АЦ-40-43118.

 Під час пожежонебезпечного періоду, який триває нині, одне з головних завдань для працівників Гетьманського національного природного парку, лісогосподарських підприємств, пожежних підрозділів місцевої та відомчої пожежної охорони – недопущення пожеж у лісових масивах, а у випадку їх виявлення – вчасна локалізація для можливості подальшої ліквідації.

Навчання 1Навчання 3Навчання 4