Знай, люби, бережи!

   Людина – частина природи, але найчастіше саме вона робить згубний вплив на навколишній світ. Формування активної позиції «захисника і друга» світу природи є основою у вихованні екологічної культури дошкільників.

   03 червня 2020 року за співпраці відділу еколого-освітньої роботи Гетьманського національного природного парку та вихователя ЗДО «Білочка» Тростянецької міської ради Золотухіної Ірини Володимирівни для вихованців середньої групи «Сонечко» було проведено екологічне заняття «Знай, люби, бережи!» з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

   Формування гуманного ставлення до природи – основне завдання екологічного виховання, яке реалізується шляхом розвитку в дітях співчуття, співпереживання  до всіх живих істот на планеті. Основна мета даного заняття була відкрити природу перед дитиною, як живу лабораторію, де можна вивчати життя її мешканців, оволодівати елементарними правилами поведінки, уміннями та навичками розумного використання природи. Для цих  занять було підібрано   сюжетні ситуації, які діти вчилися моделювати, рухливі ігри, проблемні питання, у яких малята із задоволенням могли розібратися та мали можливість розповісти про те, що їх найбільше зацікавило.

День довкілля Білочка 4День довкілля Білочка 7День довкілля Білочка 8День довкілля Білочка 3День довкілля Білочка 5День довкілля Білочка 1