УВАГА – КОНКУРС! «В об’єктиві натураліста»

журавель сірий копия    УВАГА – КОНКУРС! «В об’єктиві натураліста»

щодо рослин – символів Гетьманського національного природного парку

   Мета конкурсу:

вибрати квіткову трав’янисту рослину, а також дерева, які б символізували рослинний світ Парку.

   Правила та умови:

 Офіційна эмблема, логотип Гетьманського національного природного парку – ЖУРАВЕЛЬ СІРИЙ та ГЕТЬМАНСЬКА БУЛАВА.

  Журавель добре репрезентує тваринний світ Парку, який простягається долиною Ворскли майже на 120 км. Тут, на низинних болотах, щороку гніздяться до 25 пар цих доволі рідкісних птахів.

 А чи не вибрати нам, друзі, квіткову трав?янисту рослину, а також дерево, які б символізували рослинний світ Парку. Нехай це будуть неофіційні символи, але ми будемо обов?язково мати їх на увазі, згадувати ці рослини, наприклад на екскурсіях по території Парку. Вони ж стануть своєрідною емблемою туризму, а їх зображення популярним туристським сувеніром. Вибирати є з чого, адже в долині Ворскли зростають близько 850 видів судинних рослин – трав, кущів, дерев.

 Бажано, щоб ця квітка, і це дерево були характерними для природи Парку, зовнішньо привабливими, впізнаваними, мали видатні біологічні особливості, оповиті ореолом поетичних народних легенд і своєрідної таємничості, з чародійними, лікувальними або іншими цінними властивостями.

   До участі у конкурсі запрошуються школярі, вихованці гуртків та інших творчих об ‘єднань віком до 15 років.

 Правила прості: у коментарях до цього посту завантажуєте світлину з квітковою або деревною рослиною із природної флори Гетьманського парку, яка траплялась Вам цього літа, вказавши назву рослини, дату та місце, а також, по можливості – обгрунтування свого вибору (не більше чотирьох фото від одного учасника) та відправте на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. до 31 жовтня 2020 року.

 Трьох переможців визначимо за кількістю «вподобайок» і нагородимо чимось цікавим – звісно, приналежним до Гетьманського НПП.

  Гарного Вам літа, цікавих спостережень!