Незабутній похід

  Все тече, все змінюється. І в туризмі також. Зелений туризм - це не завжди екстрім і адреналін, це особливий релакс, насолода річковими й прибережними пейзажами, спостереження за флорою і фауною річок, безпосередній контакт з природою. Цьогоріч байдарки стали хітом сезону.

  26-27 липня 2020 року здійснилася запланована подорож організованої групи туристів у кількості 25 чоловік за участю провідних фахівців з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслової Оксани, Зузи Ірини та Сталинського Валентина.

  Основне завдання дводенної мандрівки — сприяння активному відпочинку, зміцнення здоров'я, відпрацювання спеціальних навичок і правил безпеки на воді, спостереження за флорою і фауною Гетьманського національного природного парку, пошук та огляд визначних туристсько-екскурсійних об'єктів.

  Визначений маршрут (53 км): Чернеччина-Буймерівка-Риботень-Журавне-Пилівка-Лутище-Скелька-Куземин- пройшли до кінця.

  Сплав тихою Ворсклою - це незабутній похід спокійними затонами і чистими піщаними пляжами, наповнений чарівністю первозданної природи. Дзюрчання чистої річки доповнюється багатоголоссям пташиного співу, руладами цвіркунів, жаб'ячим хором і затишним потріскуванням дров в багатті. Мальовничі береги річки та плесо в лататті білих лілій, піщані кручі, густо "посвердлені" гніздами серпокрильців і бджолоїдок, а в заростях багато качок, водяних курочок, навіть лебедів.

  Ніхто не залишився байдужим після такого походу . У всіх з'явилося непереборне бажання повернутися в ці місця ще не раз.

Байдарки сплав Суслова 2Байдарки сплав Суслова 4Байдарки сплав Суслова 5