Жага пізнання…

   Днями відбувся 2-денний байдарочний похід за участі провідного фахівця з екологічної освіти та рекреації Гетьманського національного природного парку Валентином Сталинським. Це було продовження спостереження за флорою і фауною Гетьманського національного природного парку, пошук та огляд визначних туристсько-екскурсійних об'єктів. Група (у кількості 16 чоловік) за 2 дні здолала відстань близько 80 км. Старт був з смт Кириківка, фініш заплановано в с. Буймерівка. 

   Початок маршруту вразив дослідників своєю красою і неординарністю. Вразили око неймовірно чудові місця злиття річок Ворскли і Ворсклиці. У цих місцях річка має круті викрути русла. Прохідвузький із стрімкою течією води. На відкритих ділянках плавнів, поблизу с. Бакирівка бачили і замасковані архітектурні будиночки бобрів, нірки інших тварин та гнізда пташок. Вражає велика кількість та різноманіття водоплавних птахів. На всьому маршруті нас також вітали черепахи, вужі, жаби, бабки... З кожним поворотом відкривався новий пейзаж. Хотілося постійно зупинити мить, але запланований маршрут потребував руху. Учасники водного туризму робили маленькі привали, на яких мали змогу фотографуватися на згадку (це і залізничний міст поблизу с. Кам’янка і дитячий табір «Орлятко», «Литовський бір», що поблизу с. Климентове, і недобудована залізнична колія (с. Козятин ), і далі, далі, далі... Приємно здивувала чистота місць відпочинку. Майже ніде не зустрічали сміття – дякуємо відвідувачам Парку. 

   Що може бути краще ніж жага пізнання нових місць! Вивчай і пізнавай свій край разом з Гетьманським національним природним парком!

Жага пізнання 1Жага пізнання 3Жага пізнання 4