Краще один раз побачити…

   Подорожі на велосипеді стають все більш популярними. І це не дивно: така поїздка принесе незабутні враження. Велосипед дає ту саму ідеальну швидкість, щоб «відчути» будь-яке місце.. На велосипеді можна подивитися набагато більше, ніж під час пішого походу, можна зупинитися тоді, коли побачиш щось цікаве.

   Нещодавно відбулася 3-денна велоподорож до смт Шарівка (Харківська область), яку організував провідний фахівець з екологічної освіти та рекреації Гетьманського національного природного парку Валентин Сталинський. Перед групою велотуристів (14 чоловік) постало завдання – подолати 152 км і зафіксувати найцікавіші місця. Тож побували на Кургані бойової слави (Охтирський район), на одній із найстаріших серед дослідних установ України Іванівській дослідно-селекторній станції (село Сонячне, Охтирського району), в одному з найкращих сільському історико- художньому музеї України, що володіє унікальною колекцією мистецтва і предметів старовини, будинку Малевича, Спасо-Преображенській церкві, (село Пархомівка, Краснокутського району, Харківської області), у одному з найстаріших дендропарків України, історія якого налічує понад 200 років (парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Краснокутський»), у цікавому і романтичному палацово-парковому комплексі «Шарівка», в національному природному парку «Слобожанський», де знаходяться унікальні для Харківщини комплекси лісових озер та боліт, у церкві, побудованій Харитоненком, Володимирівському лісовому господарстві, на «Співочих терасах», дивозвучній архітектурній споруді на землях Слобожанщини.

   Велотуристи вдячні жителям сіл за доброзичливість і пізнавальні розповіді про свій край та його історичні пам’ятки. З величезним багажем пізнання і позитивних вражень поверталися додому.     Подорож на велосипеді - це відмінна можливість зануритися у самобутність рідного краю, відчути його зсередини.

Краще один раз побачити 1Краще один раз побачити 5Краще один раз побачити 6