Збереження лісу- справа кожного

Екскурсія до лісгоспу 1Екскурсія до лісгоспу 3   З нагоди відзначення Дня працівника лісу, 18 вересня 2020р. вихованці КЗПО «Палац дітей та юнацтва» побували на екскурсії в Нескучанському лісництві державного підприємства «Тростянецьке лісове господарство», яку організували заступник начальника відділу екологічної освіти   Гетьманського національного природного парку Н.Євдокимова та завідуюча відділом спортивно-масової роботи КЗПО «Палац дітей та юнацтва» Л.Усенко.

   «Людина, яка посадила в своєму житті хоча б одне дерево, ніколи не буде нищити природу», - такими словами розпочав екскурсію   помічник лісничого Нескучанського лісництва Красніков Михайло Олексійович, який поділилися з юними любителями природи як цікавою, так і корисною інформацією.

  Діти побували в двох теплицях, одна з яких для зеленого живцювання декоративних порід, друга – для вирощування сіянців лісових порід і підвидів сосни для створення клонових плантацій. Для поливу тут використовується сучасна система крапельного зрощення. Та особливу цікавість дітей розсадник привернув тим, що він є безперечним лідером в області по вирощенню декоративних порід саджанців. У ньому школярі побачили  різноманітні види ялівцю, туї, спіреї, зустріли вербу пурпурну, вербу спіралевидну, сосну гірську, кизил, барбарис, катальпу, полюбувались на тюльпанове дерево, кипариси, гортензії, тощо. Кожна рослинка, яка тут росте, відчуває дбайливі руки. Поповнилося лісове господарство і видами декоративних рослин: форзіція європейська, гортензія, сакура, піон деревовидний, верба трикольорова, ялина коніка, піроканта, ялівець чешуйчатий, дейція біла, епірея, туєвик, бавовник «Золотий дощ», лапчатка, тощо. Тростянецькі лісівники збирали екзотичні породи в різних куточках України. При вражаючому різноманітті самих порід, саджанці, вирощені в розсаднику, завжди відзначаються своєї якістю і приживлюваністю. Але не тільки різновидами екзотів відомий на Сумщині розсадник, без перебільшення він є одним з центрів просвітництва. Діти залюбки ознайомилися з етапами вирощування рідкісних порід дерев та збагатилися позитивним зарядом енергії на свіжому повітрі, відчуваючи, що тут вони завжди чекані і бажані гості.

Екскурсія до лісгоспу 7Екскурсія до лісгоспу 8Екскурсія до лісгоспу 9Екскурсія до лісгоспу 10Екскурсія до лісгоспу 6Екскурсія до лісгоспу 4