Ми прибрали - тепер Твоя Черга!

  Щороку у треті вихідні вересня відзначається Міжнародний день чистих берегів. Свідомі громадяни по всьому світу долучаються до глобального прибирання планети, щоб своїми діями не лише зменшити кількість сміття, але й показати приклад іншим.

  Декілька фактів про цей день:

  Ініціатива з прибирання берегів заснована ентузіастами з громадської організації «Збереження океану» (Ocean Conservancy) у 1986 році як відповідь на звіт, що викривав проблеми, спричинені засмічення океанів.

  За більш ніж 30-літній період окремі акції з прибирання узбережжя океану перетворилися на масштабну кампанію, що проводиться щорічно в різних країнах світу та сприяє очищенню берегів океанів, річок та озер.

  В Україні Міжнародний день чистих берегів проводиться на добровільних засадах за координації  державних органів влади та місцевого самоврядування, заінтересованих установ та організацій.

  Провідні фахівці з екологічної освіти та рекреації Гетьманського національного природного парку Суслова Оксана і Сталинський Валентин разом з вихованцями гуртка "Спортивний туризм" ОМЦПО-МАН цими вихідними очистили  берег своєї улюбленої річки Ворскла.

  Зробіть ваше улюблене місце відпочинку чистим!

  Ми прибрали - тепер ТвояЧерга!

Ми прибрали тепер твоя черга 1Ми прибрали тепер твоя черга 2Ми прибрали тепер твоя черга 3ми прибрали тепер твоя черга 1ми прибрали тепер твоя черга 2ми прибрали тепер твоя черга 3