4 жовтня — Всесвітній день захисту тварин

   Всесвітній день тварин відзначається щороку 4 жовтня – це привід не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких особин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. Адже через зміни клімату, вирубку лісів не тільки гинуть представники фауни, а й зникають цілі види.

   Цього дня провідний фахівець з екологічної освіти Суслова Оксана розповіла вихованцям гуртка «Спортивний туризм» ОМЦПО-МАН (керівник Сталинський Валентин) , звідки бере початок Всесвітній день тварин, та які звірі та птахи в Україні невдовзі можуть зникнути.

   Відзначення Всесвітнього дня тварин – це нагода в чергове нагадати про те, що люди – сусіди та друзі усіх живих істот. А захищати представників фауни дійсно необхідно, і, в першу чергу, захищати від діяльності людини.

   За даними дослідників Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), за останні 50 років популяція тварин у лісах планети скоротилася більше ніж у двічі. Найбільш вразливими категоріями, за спостереженням науковців, є амфібії, наприклад, жаби, а також ссавці, зокрема, мавпи та лісові слони. Скорочення кількості диких видів відбувається через втрату середовища існування, зокрема внаслідок вирубування лісів.

   Зміна фауни лісів буде небезпечною – може зникнути здатність лісів зберігати парникові гази, що призведе до жорсткішої кліматичної кризи.

   Вихованці повторили правила поводження на природі та при зустрчі з дикими тваринами.

4 жовтня велотур 14 жовтня велотур 24 жовтня велотур 3